Project ondersteuning

Gebruik de kracht van een A3 implementatie, Priority deployment, of een DMAIC om je proces verbetering in goede banen te leiden.

Niet alle verbeter project behoeven een complexe structuur om een oorzaak van verspillingen weg te nemen. Soms is een simpele ”To-do” aanpak voldoende. Helaas blijkt andersom ook dat veel projecten mislukken doordat ze geen goede definitie bevatten, ongecontroleerd verlopen en/of geen basis structuur bevatten.

Onze aanpak is erop gericht de juiste gereedschappen in te zetten welke in verhouding staan tot de omvang van de uitdaging.

De Pick chart en de Critical-To matrix helpen structuur aan te brengen in alle uitdagingen die er liggen. Wij onderscheiden de volgende verbeter project vormen:

To-Do’s

  • Eenmans actie welke in maximaal 1 dag de verspilling kan wegnemen

Kaizen events

  • Twee tot vijf daagse actie met een klein multifunctioneel team

Ambitie / verbeter project

  • Maximaal 3 maanden doorlooptijd met multi functioneel team. Projecten met een langere doorlooptijd worden opgedeeld in stukken.

Het A3 deployment document en het Ambitie verbeter document bieden een heldere structuur.

 De kracht van een A3 ligt vooral in de overzichtelijkheid van een project gepresenteerd op een A3 document.
Het Ambitie verbeter document kent een zeer uitgebreidde project aanpak. Het basis document bestaat uit tal van subbladen welke dienen om de juiste “Root cause”vast te stellen waarop vervolgende de juiste maatregelen kunnen worden getroffen.

Onze gestructureerde verbeteraanpak zorgt ervoor dat verbeter projecten slagen.