Contour is in meerdere opzichten uniek. Als toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen is het bedrijf in staat om snel complexe producten te kunnen leveren met een hoge kwaliteit. LMP heeft de basis gelegd voor deze nieuwe aanpak.

Ons werk in één keer goed te doen! Onder dit credo werd de aftrap gegeven voor het “Samen (C) on tour” programma. In dit geval begon het proces bij het team aanbieden, waarbij het doel was om binnen 1 dag te reageren op een reguliere klantvraag met een gepaste offerte. In dit team zaten de afdelingen: verkoop, engineering, calculatie/werkvoorbereiding, kwaliteitsdienst en inkoop, waarbij de eerste natuurlijk leidend was. Na de aanmaak van gebruikelijke Waardestroom mappen was het zaak om de uitkomsten hiervan om te zetten in concrete verbeteractiviteiten. De onderlinge samenwerking tussen de soms zeer verschillende afdelingen bleken aanvankelijk een grote uitdaging te zijn. Dankzij de LMP verbetertechnieken en een consequente ondersteuning van het management zijn deze plooien snel gladgestreken en kon de werkelijke verbeteringen vlot worden doorgevoerd. In de tweede fase van de project werd de focus gelegd op  het traject vanaf opdracht t/m serierijp lean maken. Hierin zaten de afdelingen verkoop, engineering, kwaliteitsdienst, inkoop en productie. De afdeling calculatie/werkvoorbereiding was hierin leidend.

Met de LMP aanpak kon ook bij Contour grote stappen worden gezet. De werkwijze hierbij is gestandaardiseerd waardoor snel inzicht wordt verkregen in de werkelijke pijnpunten van een Flow en dus snel duidelijk wordt waar de eerste snelle verbeter mogelijkheden liggen. Door dit proces gezamenlijk te doorlopen met de key personen binnen een organisatie wordt ook direct draagvlak gecreëerd voor deze noodzakelijke veranderingen. Daaropvolgend wordt direct gestart met de eerste verbeteractiviteiten d.m.v. zogenaamde Kaizen events. Door deze events frequent in te plannen met wisselende teams (cross functioneel) ontstaat een organisatie die werkt aan Continuous Improvement. Natuurlijk kwamen ook bij Contour meer omvangrijke projecten aan bod die onder begeleiding van LMP werden uitgevoerd naast de aanvullende trainingen om de Lean tools te leren en daarna zelfstandig te kunnen toepassen.